VÅRA JOBB VÄXER PÅ TRÄD!

Plantering Lund

Vi på Trädfokus i Syd erbjuder plantering Lund till fasta och förmånliga priser. Vi erbjuder dig som kund smidiga och effektiva lösningar för alla typer av planteringar som behöver utföras.
Varmt välkommen att kontakta oss redan idag!

Vi jobbar över hela Skåne

Vi utför planteringar i hela Skåne såsom Malmö i väster, Lund, Kivik i öster, Ysta i söder, Hässleholm i norr, Kristianstad, Sjöbo och Eslöv.

Anlita oss redan idag för plantering Lund!

Vi hjälper dig med växtvalet (t.ex. träd, buskar, häckar), inköp, transport och plantering i hela Skåne.

Det är nu man sätter grunden för trädets/buskens välbefinnande och överlevnad. Att plantera i kompakterad jord är som att plantera ett träd i en kruka. Rötterna har ingen möjlighet eller kraft att breda ut sig. Trädet/busken bildar rotsnurr. Som följd blir det ostabilt och faller omkull om det inte kväver sig själv. Näringsbrist är också en bidragande faktor för att rötterna har för liten jordvolym att ta sin näring ifrån. Därför hämmas växten i sin utveckling, patogener har lättare att angripa den försvagade växten.

Ett vanligt tecken är att grenar dör i kronan. Jordförbättring och näringstillförsel är också viktiga faktorer vid plantering Lund om det behovet finns. Målet är att efterlikna den miljön växten härstammar från. Därför är det mycket billigare att välja en växt som är ståndorts anpassad och passar just din planteringsplats.

Året efter kan det vara lämpligt att påbörja en uppbyggnadsbeskärning. På så vis får du ett friskt och fint träd att njuta av i framtiden.

Bevattning

När man har planterat så är det viktigt att vattna under planteringstillfället men även ca två år fram. Om det finns möjlighet till rinnande vatten så kan vi rekommendera ett bevattningssystem med timer. Då behöver man bara kontrollera så att jorden är fuktig. Det är viktigt att växten inte torkar ut helt och inte häller blir för blöt en lång tid för då dör rötterna. Man bör vattna tre gånger per vecka, vid nyplantering kan man behöva vattna fyra gånger vid extrem värme. Bäst nytta gör vattningen på kvällen för då tillgodoser växten vattnet bättre och det dunstar inte upp lika mycket vatten i atmosfären.

Om man vattnar lite varje dag så vill inte rötterna leta sig ner och man får en ostabil och torkkänslig växt. Därför är det bra att växten får en riktig rotblöta och sedan får torka ur ett par dagar.

Näringtillförsel

Näringstillförsel är också en viktig del i omvårdnaden av växten som man ofta glömmer. Det finns många lösningar som kan vara enklare och billigare än vad vi tror. Ibland kan det räcka med att låta löven ligger kvar till våren. Lägga gräsklippet runt trädet, OBS! ej på stammen, för då kan den skadas. Kogödsel ger mycket med näring och mylla i jorden där man bidrar till en ökad aktivitet för mikrolivet. Konstgödsel är ett komplement när man inte har möjlighet eller lust till de mer naturliga gödslingen. fördelarna är att det är smidigt och mer lätthanterligt och till en viss del luktfritt. Nackdelen är att det ökar inte myllan i jorden. Man måste vara försiktig så man inte övergödar, det kan döda plantan.
Plantering Lund

Bilder från plantering Lund som vi utfört

Vi utför plantering även i dessa orter: