Kontakta oss

Trädfokus Syd AB är ett svenskt professionellt företag och arborist i Skåne som utför kvalificerade uppdrag som stubbfräsning och trädfällning. Vi vårdar och tar hand om dina träd och buskar när du inte har tid.

Kontaktuppgifter

Kontaktformulär & offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig inom 24 timmar.

arborist skåne
Christian Hansson – Trädfokus Syd AB
OM OSS

Hej!

Jag heter Christian Hansson och är grundare till Trädfokus Syd AB. 

Intresset för arboristyrket växte när en granne bad mig om hjälp att fälla ett träd nära hans hus. Tidigare hade jag fällt några hundratals träd i mina föräldrars skog. Men i skogen fanns inga risker – varken hus, bilar eller människor att ta hänsyn till.

Trädfällningen hos min granne gick väl men såhär i efterhand fanns det en del brister i säkerheten. Med dagens kunskap och erfarenhet borde jag inte tagit på mig uppdraget. Trots utbildning och erfarenhet kan olyckan vara framme, men riskerna kan minimeras avsevärt. 

Under utbildningen som arborist fick vi bl.a. lära oss göra riskbedömningar. Jag har fått ett helt annat öga för träd. Det någon kan tycka vara ett fult träd kan jag se en unik karaktär – där väder, vind och sol har format trädet genom åren. 

Vad får du för pengarna?

  • Du får ett professionellt företag som fäller och / eller vårdar dina träd och buskar
  • Vi är högskoleutbildade arborister
  • Vi följer lagar och regler
  • Vi sätter säkerheten i fokus
  • Vi vårdar träden med hänsyn till trädens fysiologi och anatomi
  • Vi lämnar alltid ett jobb med en nöjd kund
  • Vi blir glada av nöjda kunder!

Utbildad arborist i Skåne

Det krävs hög utbildningsnivå inom arboristyrket. Med en två årig yrkeshögskola med inriktning arborist på Hvilan utbildning i Skåne så anser vi att den utbildningen väger tyngre än en certifiering.

Ansvars- och olycksfallsförsäkring

Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att företaget är försäkrat. Vi har en heltäckande verksamhetsförsäkring som täcker upp till 10 miljoner kr per skadehändelse. På så vis kan både företaget och du som kund känna trygghet. Såklart är företaget är godkänt för F-skatt.