Om oss

Trädfokus Syd AB är ett svenskt professionellt företag som utför kvalificerade uppdrag som stubbfräsning och trädfällning. Vi vårdar och tar hand om dina träd och buskar när du inte har tid.

arborist skåne
Christian Hansson – Trädfokus Syd AB

Hej!

Jag heter Christian Hansson och är grundare till Trädfokus Syd AB. 

Intresset för arboristyrket växte när en granne bad mig om hjälp att fälla ett träd nära hans hus. Tidigare hade jag fällt några hundratals träd i mina föräldrars skog. Men i skogen fanns inga risker – varken hus, bilar eller människor att ta hänsyn till.

Trädfällningen hos min granne gick väl men såhär i efterhand fanns det en del brister i säkerheten. Med dagens kunskap och erfarenhet borde jag inte tagit på mig uppdraget. Trots utbildning och erfarenhet kan olyckan vara framme, men riskerna kan minimeras avsevärt. 

Under utbildningen som arborist fick vi bl.a. lära oss göra riskbedömningar. Jag har fått ett helt annat öga för träd. Det någon kan tycka vara ett fult träd kan jag se en unik karaktär – där väder, vind och sol har format trädet genom åren. 

Vi hjälper dig med allt som har med träd och buskar att göra

Vår historia

År 2013 började jag läsa till arborist på Hvilan utanför Malmö. Det var en två åriga högskoleutbildning där vi fick lära oss grundligt om trädens anatomi, biologi, fysiologi, sjukdomar, svampar och osv. Detta har ökat förståelsen och hur man känner igen tecken på att ett träd inte mår bra.

År 2013 startade jag en enskild firma, Nullam Trädfokus. De två första åren arbetade jag parallellt med utbildningen.

År 2015 var utbildningen klar. Oron fanns att orderingången skulle vara låg. Men på examensdagen var det bara att ta på arbetskläderna. Den första medarbetaren anställdes samma år. Med genomtänkta investeringar kunde vi erbjuda kunderna helhetslösningar. Kunderna har möjlighet till en personlig kontakt med ägaren och en trygg relation kan skapas.

2021 ombildades företaget till ett aktiebolag och bytte namn till Trädfokus Syd AB.

Drivkraften är ett spännande arbete och uppskattningen vi får från våra kunder.

Kontaktuppgifter

Kontaktformulär & offertförfrågan

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss till dig inom 24 timmar.

Vad får du för pengarna?

  • Du får ett professionellt företag som fäller och / eller vårdar dina träd och buskar
  • Vi är högskoleutbildade arborister
  • Vi följer lagar och regler
  • Vi sätter säkerheten i fokus
  • Vi vårdar träden med hänsyn till trädens fysiologi och anatomi
  • Vi lämnar alltid ett jobb med en nöjd kund
  • Vi blir glada av nöjda kunder!

Utbildad arborist i Skåne

Det krävs hög utbildningsnivå inom arboristyrket. Med en två årig yrkeshögskola med inriktning arborist på Hvilan utbildning i Skåne så anser vi att den utbildningen väger tyngre än en certifiering.

Ansvars- och olycksfalls-försäkring

Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att företaget är försäkrat. Vi har en heltäckande verksamhetsförsäkring som täcker upp till 10 miljoner kr per skadehändelse. På så vis kan både företaget och du som kund känna trygghet. Såklart är företaget är godkänt för F-skatt.